Vesti

Vesti
.

SVE NA JEDNOM MESTU – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih

„SVE NA JEDNOM MESTU“ predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja, radnom odnosu, niti u sistemu obuke. Dvogodišnji projekat Centar za omladinski rad (Srbija) sprovodi u partnerstvu sa Forum MNE (Crna Gora), Kancelarijom za mlade Novi Pazar i  Građanskom inicijativom mladih Rožaje (Crna Gora), u 6 opština prekograničnog regiona Sandžak u Srbiji i Crnoj Gori.

.

Otvoren poziv za marketing klub

Centar za omladinski rad raspisuje poziv za volontere i volonterke! Otvoren je poziv za mlade koji žive na teritoriji Novog Sada i okoline, uzrasta od 18 do 24 godina, koji su spremni da u 2021. godini aktivno učestvuju u planiranju i realizaciji aktivnosti organizacije i daju svoj doprinos u razvoju društva i lokalne zajednice u kojoj žive.

.

TRAŽIMO MENADŽERA/KU PROJEKTA!

Imaš iskustvo u koordinaciji projekata? Želiš da radiš na realizaciji projekta koji će pospešiti uslove NEET mladima? Prijavi se!

.

Poziv za nove volontere i volonterke CZOR-a

CZOR je u potrazi za novim volonterima i volonterkama, koji žele da postanu deo našeg tima i daju svoj doprinos u razvoju zajednice.

.

TRAŽIMO KOORDINATORA/KU ZA KOMUNIKACIJE I MEDIJE!

Interesuje te vođenje društvenih mreža i komunikacija sa medijima? Želiš da radiš u dinamičnom okruženju i pokažeš svoju kreativnost?

.

CZOR Community Hub – Putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom

Prvi trening veština pod nazivom „Terenski rad sa NEET omladinom“ održan je u Vrnjačkoj Banji u periodu od 25. do 28. jula 2019. godine i okupio je tri organizacije iz 5 regiona Srbije:

.

(P)ostani zapošljiv/a – trening o zapošljivosti mladih

Centar za omladinski rad te poziva da se prijaviš na trening o zapošljivosti mladih pod nazivom “(P)ostani zapošljiv/a”. Ovaj trening namenjen je mladima uzrasta 18 – 26 godina koji žive na teritoriji Grada Novog Sada.

.

Inicijative #solidaction kampanje

Početna faza kampanja, koja je i dalje u toku, podrazumeva prenošenje inicijativa članova i članica mreže Globalnog obrazovanja na društvenim mrežama, gde je jedan ciljeva bio da se prikažu inovativni pristupi Globalnom obrazovanju koji su prilagođeni otežanim uslovima pandemije.

.

Poziv za online omladinsku razmenu – BEHIND THE SCREEN

maš višak slobodnog vremena koje želiš da provedeš na drugačiji način? Želiš da upoznaš nove ljude iz cele Srbije? Želiš da vidiš i diskutuješ o primerima rodno i seksualno zasnovanog nasilja?

.

Poziv za online omladinsku razmenu – KOMPAS KARIJERE MLADIH

Pozivamo sve zainteresovane mlade iz Kragujevca i Novog Sada da se prijave na online omladinsku razmenu KOMPAS KARIJERE MLADIH koja će se održati u periodu od 6. do 12. juna 2020. godine. Omladinske razmene podrazumevaju učenje u okviru neformalnog obrazovanja i razmenu iskustva sa drugim mladim ljudima sličnih interesovanja.

.

Mladi i solidarni – radionice vođenja online zagovaračke kampanje

Mi podržavamo mlade u razvijanju kompetencija neophodnih za aktivnu participaciju u demokratskom društvu i zagovaranje za ljudska prava, mapiranja i rešavanja društvenih problema i nepravdi čime se oni ostvaruju kao lideri i liderke solidarnih zajednica.

.

Once Upon a Youth – radionice kreativnog pisanja

Once Upon a Youth je program za mlade uzrasta 18-25 godina, zaljubljenike u pisanu reč, bilo da se već bave pisanjem ili žele da počnu, spremni da inspirišu druge i široj publici pruže priče o kojima će se, pa, pričati.

.

I ja sam (n)EKO – eko radionice

Interesuju te teme kao što su ekologija i održivi razvoj? Želiš da na kreativan i zabavan način naučiš nove stvari, istovremeno upoznajući nove ljude? Priključi se projektu „I ja sam (n)EKO“.

.

UMetnost – fuzija umetničkih veština

УМетност је настојање Марка и Ане да створе фузију уметничких вештина. На пројекту ће радити група младих са двоје будућих омладинских радника, заједно ће истраживати и пролазити кроз уметничке вештине и правце и градити нешто другачије.

.

ON/A ravnopravno OsN/Aženi

U okviru programa „Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici“, koji sprovode OPENS i Centar za omladinski rad (CZOR) iz Novog Sada, u saradnji sa švedskim Univerzitetom Jönköping, raspisuje se konkurs za učešće u projektu „ON/A ravnopravno OsN/Aženi“.

.

Odjek – besplatne muzičke radionice

Za sve ljubitelje muzike predstavljamo još jednu radionicu koju u okviru stručne prakse organizuju studenti i studentkinje Univerzitetskog kursa.

.

Zanateka – kreativni program za mlade

Učesnici Univerzitetskog kursa koji organizuje Centar za omladinski rad u saradnji sa švedskim Univerzitetom u Jenčepingu, u okviru stručne prakse za buduće omladinske radnike i radnice organizuju različite programe koji počinju sa realizacijom od decembra 2019.