Vesti

Vesti
.

Public call for sub – granting/Javni poziv za dodelu sredstava

Open call for sub-granting/Expression of interest for CSOs. Deadline is February 09, 2024 - Javni poziv za dodelu sredstava organizacijama civilnog društva. Rok za konkurisanje je 09. februar 2024.

.

Poslednji sastanak ,,Let’s Talk” partnera u Palermu

5. i 6. oktobra, organizacije partneri na projektu ,,Let's Talk'' okupile su se na poslednjem zajedničkom uživo sastanku u glavnom gradu italijanske pokrajine Sicilije.

.

Info sesija o nedelji globalnog obrazovanja

Pridruži nam se na onlajn info sesiji i saznaj više o Nedelji Globalnog obrazovanja 2023 i načinima na koje možeš da se uključiš!

.

„Niko nije kao ti“ – objavljena radna sveska za podršku mentalnom zdravlju mladih

Organizacije okupljene oko projekta ,,Let's Talk'', među kojima je i CZOR, ponosno vam predstavljaju ,,Niko nije kao ti! Pričajmo o mentalnom zdravlju: Radna sveska za mlade''

.

Nedelja globalnog obrazovanja 2023

Nedelja globalnog obrazovanja (Global Education Week – GEW) je godišnja međunarodna inicijativa za podizanje svesti koja se ove godine odvija od 13. do 19. novembra 2023.

.

CZOR predstavlja: Priručnik za dosezanje mladih

CZOR je vrlo ponosan na svoj Mobilni omladinski klub, koji iz godine u godinu aktivno radi na dosezanju mladih iz marginalizovanih društvenih grupa. Kako bismo podržali i druge organizacije da sprovode aktivnosti dosezanja, kreirali smo jedan praktičan priručnik.

.

Obukama do zaposlenja u Srbiji

Nemaš posao? Nisi uključen/a u formalno obrazovanje (srednja škola, fakultet..) ili neformalno obrazovanje (kurs, trening...)? Imaš između 18 i30 godina? Dolaziš iz Sremske Mitrovice, Rume ili Šida? Zainteresovan/a si za stipendiranu obuku do lakšeg zaposlenja? OVO JE PRILIKA ZA TEBE 

.

02HERO: Poziv na konferenciju „Moja karijera na putu do heroja“

U sklopu projekta „Moja karijera na putu do heroja“, Centar za omladinski rad organizuje završnu konferenciju, koja će se održati 27. juna u prostorijama OPENS-a u Novom Sadu.

.

Let’s Talk – nastavljamo razgovor o mentalnom zdravlju mladih

Početkom marta, CZOR je u Rijeci sa partnerima na projektu ,,Let's Talk'' pilotirao obuku za omladinske radnike/ce u oblasti rodno osetljivog programa mentalnog zdravlja mladih

.

CZOR ugostio partnerske organizacije na projektu ,,Let’s Talk”

CZOR je bio domaćin trećeg sastanka partnera na projektu ,,Let's Talk'', koji se bavi mentalnim zdravljem mladih

.

Nedelja globalnog obrazovanja

Nedelja globalnog obrazovanja (Global Education Week – GEW) je godišnja međunarodna inicijativa za podizanje svesti koja se ove godine odvija od 14. do 20. novembra 2022.

.

Mentalno zdravlje mladih u Srbiji

Predstavljamo vam rezultate jednog vrlo specifičnog istraživanja o mentalnom zdravlju mladih u Srbiji.

.

Drugi sastanak partnera na projektu posvećenom mentalnom zdravlju mladih

26 - 27. septembra 4 partnerske organizacije na Erazmus+ projektu ,,Let's talk'', koji za cilj ima jačanje kapaciteta omladinskih radnika/ca za pružanje podrške mentalnom zdravlju mladih sa fokusom na rodno osetljiv pristup, okupile su se u Atini, Grčka, na svom 2. međunarodnom sastanku.

.

Prvi (onlajn i uživo) sastanak partnera u Zagrebu

Konačno smo se i uživo sastali sa partnerima na projektu ,,Let's talk'' posvećenom mentalnom zdravlju mladih

.

02HERO: POZIV ZA PRIJAVU NA KURS PREDUZETNIŠTVA

U sklopu projekta „Moja karijera na putu do heroja“ Centar za omladinski rad raspisuje poziv za prijavu na kurs „Preduzetništvo u IT-u“. Ovaj kurs je kreiran za 20 mladih koji žele da razviju svoju karijeru u oblasti preduzetništva.

.

Let’s Talk: razvoj rodno osetljivog programa mentalnog zdravlja za mlade

CZOR je partner na novom projektu podržanom kroz program Erazmus+, a koji se bavi temom mentalnog zdravlja mladih

.

Zapošljavamo!

U potrazi si za poslom u dinamičnom okruženju? Imaš iskustva u radu sa mladima? Privlače te prednosti rada u civilnom sektoru? Onda obavezno baci pogled na naše otvorene pozicije!

.

SVE NA JEDNOM MESTU – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih

„SVE NA JEDNOM MESTU“ predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja, radnom odnosu, niti u sistemu obuke. Dvogodišnji projekat Centar za omladinski rad (Srbija) sprovodi u partnerstvu sa Forum MNE (Crna Gora), Kancelarijom za mlade Novi Pazar i  Građanskom inicijativom mladih Rožaje (Crna Gora), u 6 opština prekograničnog regiona Sandžak u Srbiji i Crnoj Gori.

.

Otvoren poziv za marketing klub

Centar za omladinski rad raspisuje poziv za volontere i volonterke! Otvoren je poziv za mlade koji žive na teritoriji Novog Sada i okoline, uzrasta od 18 do 24 godina, koji su spremni da u 2021. godini aktivno učestvuju u planiranju i realizaciji aktivnosti organizacije i daju svoj doprinos u razvoju društva i lokalne zajednice u kojoj žive.

.

TRAŽIMO MENADŽERA/KU PROJEKTA!

Imaš iskustvo u koordinaciji projekata? Želiš da radiš na realizaciji projekta koji će pospešiti uslove NEET mladima? Prijavi se!

.

Poziv za nove volontere i volonterke CZOR-a

CZOR je u potrazi za novim volonterima i volonterkama, koji žele da postanu deo našeg tima i daju svoj doprinos u razvoju zajednice.

.

TRAŽIMO KOORDINATORA/KU ZA KOMUNIKACIJE I MEDIJE!

Interesuje te vođenje društvenih mreža i komunikacija sa medijima? Želiš da radiš u dinamičnom okruženju i pokažeš svoju kreativnost?

.

CZOR Community Hub – Putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom

Prvi trening veština pod nazivom „Terenski rad sa NEET omladinom“ održan je u Vrnjačkoj Banji u periodu od 25. do 28. jula 2019. godine i okupio je tri organizacije iz 5 regiona Srbije:

.

(P)ostani zapošljiv/a – trening o zapošljivosti mladih

Centar za omladinski rad te poziva da se prijaviš na trening o zapošljivosti mladih pod nazivom “(P)ostani zapošljiv/a”. Ovaj trening namenjen je mladima uzrasta 18 – 26 godina koji žive na teritoriji Grada Novog Sada.

.

Inicijative #solidaction kampanje

Početna faza kampanja, koja je i dalje u toku, podrazumeva prenošenje inicijativa članova i članica mreže Globalnog obrazovanja na društvenim mrežama, gde je jedan ciljeva bio da se prikažu inovativni pristupi Globalnom obrazovanju koji su prilagođeni otežanim uslovima pandemije.

.

Poziv za online omladinsku razmenu – BEHIND THE SCREEN

maš višak slobodnog vremena koje želiš da provedeš na drugačiji način? Želiš da upoznaš nove ljude iz cele Srbije? Želiš da vidiš i diskutuješ o primerima rodno i seksualno zasnovanog nasilja?

.

Poziv za online omladinsku razmenu – KOMPAS KARIJERE MLADIH

Pozivamo sve zainteresovane mlade iz Kragujevca i Novog Sada da se prijave na online omladinsku razmenu KOMPAS KARIJERE MLADIH koja će se održati u periodu od 6. do 12. juna 2020. godine. Omladinske razmene podrazumevaju učenje u okviru neformalnog obrazovanja i razmenu iskustva sa drugim mladim ljudima sličnih interesovanja.

.

Mladi i solidarni – radionice vođenja online zagovaračke kampanje

Mi podržavamo mlade u razvijanju kompetencija neophodnih za aktivnu participaciju u demokratskom društvu i zagovaranje za ljudska prava, mapiranja i rešavanja društvenih problema i nepravdi čime se oni ostvaruju kao lideri i liderke solidarnih zajednica.

.

Once Upon a Youth – radionice kreativnog pisanja

Once Upon a Youth je program za mlade uzrasta 18-25 godina, zaljubljenike u pisanu reč, bilo da se već bave pisanjem ili žele da počnu, spremni da inspirišu druge i široj publici pruže priče o kojima će se, pa, pričati.

.

I ja sam (n)EKO – eko radionice

Interesuju te teme kao što su ekologija i održivi razvoj? Želiš da na kreativan i zabavan način naučiš nove stvari, istovremeno upoznajući nove ljude? Priključi se projektu „I ja sam (n)EKO“.

.

UMetnost – fuzija umetničkih veština

УМетност је настојање Марка и Ане да створе фузију уметничких вештина. На пројекту ће радити група младих са двоје будућих омладинских радника, заједно ће истраживати и пролазити кроз уметничке вештине и правце и градити нешто другачије.

.

ON/A ravnopravno OsN/Aženi

U okviru programa „Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici“, koji sprovode OPENS i Centar za omladinski rad (CZOR) iz Novog Sada, u saradnji sa švedskim Univerzitetom Jönköping, raspisuje se konkurs za učešće u projektu „ON/A ravnopravno OsN/Aženi“.

.

Odjek – besplatne muzičke radionice

Za sve ljubitelje muzike predstavljamo još jednu radionicu koju u okviru stručne prakse organizuju studenti i studentkinje Univerzitetskog kursa.

.

Zanateka – kreativni program za mlade

Učesnici Univerzitetskog kursa koji organizuje Centar za omladinski rad u saradnji sa švedskim Univerzitetom u Jenčepingu, u okviru stručne prakse za buduće omladinske radnike i radnice organizuju različite programe koji počinju sa realizacijom od decembra 2019.