SVE NA JEDNOM MESTU – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih

„SVE NA JEDNOM MESTU“ predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja, radnom odnosu, niti u sistemu obuke. Dvogodišnji projekat Centar za omladinski rad (Srbija) sprovodi u partnerstvu sa Forum MNE (Crna Gora), Kancelarijom za mlade Novi Pazar i  Građanskom inicijativom mladih Rožaje (Crna Gora), u 6 opština prekograničnog regiona Sandžak u Srbiji i Crnoj Gori.

Projekat „SVE NA JEDNOM MESTU – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih“ dvogodišnji je program koji Centar za omladinski rad (Srbija) sprovodi u partnerstvu sa Forum MNE (Crna Gora), Kancelarijom za mlade Novi Pazar i  Građanskom inicijativom mladih Rožaje (Crna Gora), u 6 opština prekograničnog regiona Sandžak u Srbiji i Crnoj Gori.

„SVE NA JEDNOM MESTU“ predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja, radnom odnosu, niti u sistemu obuke (mladi iz „NEET“ populacije), zasnovan na „one-stop-shop“ metodologiji, koji na jednom mestu omogućava mladima da razviju veštine i znanja neophodna za unapređenje njihovih sposobnosti za zapošljavanje i povezivanje sa malim i srednjim preduzećima i IT kompanijama.

„SVE NA JEDNOM MESTU“ model obuhvata sledeće usluge: 1. dosezanje i uključivanje mladih iz „NEET“ populacije; 2. razvoj digitalnih znanja i veština uz praktičan rad; 3. razvoj prenosivih (socijalnih) veština; 4. razvoj preduzetničkih veština; 5. metorsku podršku i karijerno savetovanje i 6. umrežavanje sa poslodavcima.

„SVE NA JEDNOM MESTU“ je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), i uz podršku Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Republike Crne Gore.