Promotivne aktivnosti 

Mladi uključeni u CZOR aktivnosti, bilo kao volonteri/ke, bilo kao korisnici/e, imaju priliku da kroz naše aktivnosti učestuju u promociji onoga što radimo. Učešćem u ovakvom tipu aktivnosti mladi unapređuju svoje veštine javnog nastupa i rade na tremi koju svi često osetimo prilikom javnog obraćanja, razvijaju komunikacijske i digitalne veštine, a takođe stiču sveobuhvatan pogled na rad organizacije.

Ove promotivne aktivnosti ogledaju se u kreiranju sadržaja za društvene mreže i uopšte upravljanje društvenim mrežama i medijima CZOR-a (Facebook i Instagram stranica i YouTube kanal). Pored ovih, volonteri/ke takođe samostalno vode i Facebook i Instagram stranicu Fun Park platforme, kao i Instagram nalog Mobilnog omladinskog kluba. Kroz ovakvu uključenost, volonteri/ke uče kako da koriste digitalne alate za obradu i kreiranje onlajn sadržaja, kao što su Canva, WordPress, programi za obradu video i audio snimaka i sl., ali takođe i stiču veštine pisanja za veb i društvene mreže, uče kako da pišu blog, kako da komuniciraju u onlajn prostoru, sprovode intervjue itd., što za njih predstavlja odličan prostor za vežbu ali i pomoć u odabiru budućeg zanimanja.

Osim toga, kad god postoji prilika za to, volonteri/ke su ti koji komuniciraju sa medijima u ime organizacije i zajedno sa omladinskim radnicima/ama ili samostalno, govore u različitim medijima o aktivnostima u čijem sprovođenju učestvuju. Najčešće su to TV i radio program, a u skorije vreme to uključuje i promotivne aktivnosti na vebinarima.

Učešće u promotivnim aktivnostima podrazumeva učešće i u onlajn kampanja koje sprovodi CZOR. U pitanju su kampanje koje promovišu zdrav stil života, skreću pažnju i podižu svest javnosti o problemu konzumacije alkohola i uticaju alkohola na kvalitet života društva (kampanje ,,Inspiriši slobodu – Zajedno za žene i devojke’’, ,,Big Alcohol Exposed’’, #21Challenge – instagram izazov, ,,Mladi ambasadori/ke zdravih stilova života’’, foto konkurs ,,Luda letnja zabava – životni stil bez alkohola’’, animirani klipovi ,,Mravi’’ kao deo kampanje za podizanje svesti o radu dece i mladih u borbi protiv diskriminacije itd.).

Od 2019. godine CZOR ima i svoj Medija tim, a od 2020. i Tim za odnose sa zajednicom, koji čine volonteri i volonterke zainteresovani za upravljanje društvenim mrežama, odnose sa medijima i javnošću, novinarstvo, digitalni marketing i slična zanimanja, a kojima je učešće u ovom timu prilika da steknu nova znanja i veštine.