Blog

Blog
.

Volonterski dnevnici #37

Jeste nekad razmišljali/e o roze balonu?

.

CZOR glasom mladih osvojio Omladinsko priznanje – Sećanje na Hildu Dajč

Upravni odobr Fondacije ,,Sećanje na Hildu Dajč“ je na osnovu glasova mladih iz Srbije i Austrije, Centru za omladinski rad dodelio Omladinsko priznanje ,,Sećanje na Hildu Dajč“ za iskazanu građansku odgovornost i društvenu svest za program Mobilnog omladinskog kluba.

.

Poziv za novu generaciju CZOR volontera i volonerki

Želiš da postaneš volonter/ka? Želiš da kvalitetno ispuniš svoje slobodno vreme - razviješ nove veštine, proširiš svoje znanje i upoznaš nove ljude? Pored svega, želiš da pozitivno doprinosiš svojoj zajednici? 

.

Dajna Marinković: Ne postoji deo mog posla koji ne volim, čak i kada u nekim stvarima ne uživam

Svako svoje predstavljanje na konferenciji, vebinaru, treningu ili bilo kom događaju na kom učestvujem započinjem sa rečenicom: ,,Ja sam Dajna i ja sam omladinska radnica.’’. Moje zanimanje je već godinama neraskidivi deo mog identiteta i, u mojoj glavi, ono govori sve što treba da se zna o meni.

.

Kampanja CZORa “ZDRAVLJE MLADIH ISPRED PROFITA”

Društveno odgovorna kampanja "Zdravlje mladih ispred profita" inicirana je sa ciljem da ukaže na važnost očuvanja zdravlja mladih, naročito maloletnih lica usled štetne konzumacije alkohola.

.

02hero: put do posla u IT industriji

Projekat „Moja karijera na putu do heroja“ osmišljen je sa ciljem da mladima pomogne da pronađu posao u IT industriji kroz kurseve digitalnih veština, mekih i prenosivih veština i karijernog savetovanja.

.

Šah stvara uspomene

Nastavak niza članaka na CZOR-ovom blogu možemo nazvati i novom sezonom, a da li postoji bolji način da se ona otvori nego razgovorom sa mladom osobom koja je ispisala istoriju? Sjajna apatinska šahistkinja Marina Gajčin je najmlađa seniorska reprezentativka Srbije. Ova energična i elokventna mlada osoba je prvi put ponosno ponela državni grb u seniorskoj konkurenciji sa samo 16 godina!

.

Poziv za dodelu sredstava za implementaciju modela integrisanih usluga

Javni poziv za dodelu sredstava organizacijama civilnog društva Zapadnog Balkana za implementaciju modela integrisanih usluga.

.

Volonterski dnevnici #36

U situaciji u kojoj se nalazimo trebamo biti odgovorni i prema sebi, ali i prema drugima. Naravno da je to posebno teško u doba praznika, ali treba imati na umu i potencijalne posledice, ne toliko po nas, koliko po stariju populaciju. Nažalost, veliki deo nas je bezobrazno neodgovoran, te smatram da se treba adresirati i ta tema.