UMetnost – fuzija umetničkih veština

УМетност је настојање Марка и Ане да створе фузију уметничких вештина. На пројекту ће радити група младих са двоје будућих омладинских радника, заједно ће истраживати и пролазити кроз уметничке вештине и правце и градити нешто другачије.

Како ће УМетност функционисати? Како ће то заправо изгледати?

Планирамо да се састанемо (скоро!) сваке недеље од децембра 2019. до априла 2020, на више локација у Новом Саду.

После упознавања и изградње тима УМетности, желимо да дефинишемо области уметности које ћемо истраживати и на којима ћемо радити, такође и заједно мапирати и контактирати заједнице које нас могу угостити на различите културне догађаје.

Неки примери онога што ћемо моћи да радимо су: испробавање различитих врста уметности, гледање филмова, примењивање различитих занимљивих метода кроз рад, обилазак културних догађаја, одлазак на ласер таг и слично. Учесници/це ће бити младе особе које поседују и које су спремне да уче и стечено знање деле даље, ради промоције културе и културних вредности.

Велику улогу у УМетности имате ви, будући учесници/це овог програма, који/е ћете дати допринос својим идејама, вештинама, креативношћу и сл.

Процес воде два будућа омладинска радника, Ана и Марко, који имају искуства у раду са младима и велико интересовање и љубав према уметности.

Шта добијаш учешћем у УМетности?

 • усавршићеш личне способности, такозване меке вештине (soft skills)
 • дружићеш се са новим људима са неким сличним интересовањима
 • имаћеш прилику да усавршиш своје вештине
 • квалитетно ћеш искористити своје слободно време
 • стећи ћеш ново искуство и добићеш потврду о томе

Услови за учешће у УМетности:

 • да си заинтересован/а за теме као што су уметност, креативност, комуникација, тимски рад
 • да си мотивисан/а да упознаш и делиш искуство са другим људима
 • да си отворен/на за нове ствари
 • да си спреман/на да активно учествујеш
 • да имаш између 15 и 20 година
 • да имаш најмање четири слободна дела дана на месечном нивоу, од децембра до априла

Учешће је бесплатно!

Сви учесници/це ће добити потврду учешћа од организатора.

Програм УМетност се реализује у оквиру стручне праксе за будуће омладинске раднике/це која је део Универзитетског курса Лидерство и развојни омладински рад у заједници, спроведен од стране Центра за омладински рад из Новог Сада у сарадњи са шведским Јонкопинг Универзитетом и подржан од стране ОПЕНС – Европске омладинске престонице Нови Сад 2019Министарства за спорт и омладину Републике Србије и ИОГТ-НТО МОВЕМЕНТ.

Пријаве се врше преко упитника који можеш пронаћи на овом линку.

Рок за пријаву је 08. јануар 2020., а ако у међувремену имаш било каквих питања у сваком тренутку нам можеш писати на nsumetnost@gmail.com

Очекујемо те!