02HERO: POZIV ZA PRIJAVU NA KURS PREDUZETNIŠTVA

U sklopu projekta „Moja karijera na putu do heroja“ Centar za omladinski rad raspisuje poziv za prijavu na kurs „Preduzetništvo u IT-u“. Ovaj kurs je kreiran za 20 mladih koji žele da razviju svoju karijeru u oblasti preduzetništva.

Program obuke

Mladi koji se prijave moći će da:

· Učestvuju u obuci iz oblasti preduzetništva početkom jula. Obuka traje 4 dana, biće organizovana vikendima (datumi će biti naknadno potvrđeni), a obuhvata sledeće teme: Osnovni principi preduzetništva; Kako započeti sopstveni biznis; Finansijska pismenost i kreiranje marketing strategije; Kreiranje, evaluacija i prezentacija poslovnog plana; Istraživanje tržišta i razvoj poslovne ideje kroz praktičan rad i mentorstvo;

· Razviju svoje biznis ideje u parovima ili individualno kroz mentorsku podršku i istraživanje tržišta nakon završetka obuke;

· Učestvuju u regionalnoj obuci zajedno sa mladima iz ostalih gradova učesnika u projektu u periodu 29. septembar – 2. oktobar (mesto održavanja će naknadno biti potvrđeno);

· Razviju svoje biznis planove uz mentorsku podršku i predstave ih na događaju „Elevator pitch“ u novembru.

Mladi će moći u okviru kursa da rade samostalno, u parovima ili u većim grupama, u zavisnosti od biznis ideje i želje kako da istu što bolje realizuju i sprovedu u biznis plan. Svaki polaznik/ca ili par će imati priliku da tokom trajanja kursa sa mentorom održi 18 časova individualnog mentorskog rada i savetovanja.

U eri interneta, brojnih sadržaja, društvenih mreža, mogućnosti za samozapošljavanje i pokretanje sopstvenih biznisa su veće, a uslovi povoljniji nego ikada pre. Samozapošljavanje i preduzetništvo su svakako važan izvor novih radnih mesta, kako u razvijenijim, tako i u onim ekonomijama koje su u razvoju.

 

Ko se može prijaviti na ovu obuku?

Ukoliko imaš problem u pronalasku posla, možda si već razmišljao/la o usmeravanju karijere u preduzetništvu. Ono što „02hero“ obuku o preduzetništvu razlikuje od drugih sličnih obuka jeste to što pokriva čitav set veština potreban za samo-zapošljavanje, i potpuno je besplatna. Naši predavači i mentori rade u ovoj industriji, i poseduju potrebno iskustvo kako bi obezbedili praktično i primenljivo znanje polaznicima/ama kursa. Ako imaš između 18 i 30 godina, znaš da koristiš računar i telefon i dobro poznaješ engleski jezik, te već imaš ideju za biznis koju bi voleo/la da sprovedeš u delo, ti si pravi/a kandidat/kinja za ovaj program!

U procesu selekcije prioritet će biti dat mladima koji nisu zaposleni i ne pohađaju školu ili fakultet.

02hero obuka o preduzetništvu je potpuno besplatna, uz uslov da svaki učesnik/ca pohađa minimum kompletne obuke koji je predviđen Ugovorom. Pre početka obuke, svaki učesnik/ca potpisaće Ugovor o stipendiranju, gde će svi uslovi biti detaljnije objašnjeni.

 

Kako da se prijaviš za obuku?

Lako je! Potrebno je samo da klikneš na link i popuniš prijavni formular.

Prijave su otvorene do 28. juna u 23:59 časova.

Ukoliko imaš dodatna pitanja u vezi sa obukom, ili ti je potrebna pomoć da popuniš prijavni formular, slobodno kontaktiraj našu koordinatorku koja će ti u tome pomoći: Nikolina Lazendić, 063/339-222, nikolina.lazendic@czor.org

 

Kako ćemo izabrati učesnike/ce?

Na osnovu kvaliteta popunjenih prijava, odabraćemo kandidate/kinje koji/e prolaze u naredni krug, koji podrazumeva intervju sa našim trenerima i mentorima. Cilj nam je da te bolje upoznamo, kako bismo bili sigurni da ćeš moći uspešno da pohađaš i uživaš u ovom kursu. Od polaznika/ca se očekuje posvećenost samom kursu i izvršenju obaveza. Intervjui će se odvijati u toku meseca juna, kao i sam početak kursa.

 

„Moja karijera na putu do heroja“ je projekat finansiran od strane Evropske Unije, a implementaciju projekta podržali su po zemljama: Srbija – Vlada Švajcarske u okviru projekta „Znanjem od posla – E2E“, koji ispred Vlade Republike Srbije, sprovodi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU), Grad Novi Sad i Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS); Crna Gora – Ministarstvo javne uprave Republike Crne Gore.
[1] Kosovo se navodi u kontekstu Rezolucije o sigurnosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999).