Volonterski dnevnici #27

Dragi Dnevniče, evo nas opet nakon duže pauze.

Dragi Dnevniče,

evo nas opet nakon duže pauze.

Preživeli smo peti pik drugog talasa trećeg ciklusa korone. Ono što smo saznali, dragi dnevniče, o ovom „najopasnijem virusu u istoriji čovečanstva“ jesu dve stvari: prva je da je to virus sa radnim vremenom, tj. da se najviše širi od 23h do nekih 5-6h ujutru. Da je virus „najopasniji“ ukoliko se dobije u institucijama od visokog društvenog i kulturnog značaja kao što su pozorišta, škole i fakulteti. A druga stvar koju smo naučili, po mom skromnom mišljenju, jeste da „Ko se prvi smeje, s’ razlogom se smeje“. Da li se sećaš, Dragi Dnevniče, prve konferencije za štampu povodom „najsmešnijeg virusa“ u istoriji čovečanstva? Ne bih se složio da je i jedan virus smešan, ali polako se čitava priča oko Korone stišava i to ne samo zbog vakcine. Strašni virus koji će odneti na milione i milione života ipak neće biti toliko opasan. Ako te zanima nešto više o ovoj temi pogledaj link na kraju.

Dragi Dnevniče, ponovo nakon dužeg vremena sam bio u pozorištu. Gledao sam moju omiljenu predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“. Iako sam svaki put do sad sa te predstave izlazio raspoložen, ovog puta me je uznemirilo jedno saznanje, a to je to da nakon jubilarnog 50. izvođenja stanje u mlađim generacijama jeste još lošije nego što je u predstavi prikazano. Dok je ranije predstava bila karikatura stvarnosti danas je možda čak i passe naspram realnosti.

Nije sve tako crno, veoma važna stvar koja mi se desila jeste da sam završio prvu godinu fakulteta, ponovo počinjem da budem srećan zbog malih stvari, a i turbulentni periodi polako prolaze.

Pre nekoliko dana sam ponovo organizovao veče igara. Nije bilo toliko mnogo ljudi kao inače, ali kvalitet zabave je bio na istom nivou. Možda nije išlo sve kako sam planirao ali druženju je doprinela spontanost. Drago mi je da imam prijatelje koji, iako dolaze iz različitih sredina i interesovanja, mogu da se uklope u sjajno veče.

Do sledećeg puta čuvaj se i brini o mentalnom zdravlju! Samo nežno prema sebi. Ćao.

 

Za tebe je svoj dnevnik otvorio: Đorđe Živić, volonter Tima za odnose sa zajednicom

Ostavi komentar: