Volonterski dnevnici #20

Kad smo bili zatvoreni u četiri zida napolju je sijalo sunce… A sad? Četvrti dan kiša.

Dragi dnevniče!

Šta da ti kažem… Kad smo bili zatvoreni u četiri zida napolju je sijalo sunce… A sad? Četvrti dan kiša. Šta drugo raditi nego ponovo biti u sobi, umesto da iskoristim prednost bitisanja na vikendici i celodnevnog uživanja u zvucima prirode.

Ova nedelja je bila dosta turbulentna za mene. Na fakultetu raznorazne kontrolne tačke, ocenjivanja, kolokvijumi, ispiti… Zbog previše stvari nisu bili svi najuspešniji, ali dobro pa postoji i jul i avgust i tako dalje. Takođe, pošto je prošlo mesec dana od „oslobađanja“ od korone na red su došli i raznorazni mesečni kontrolni pregledi kod lekara. Ono što je dobro sve je u redu. Fiksnu protezu mi skidaju za tri nedelje, a začepljenost nosa skoro pa više ni nemam.

Ova nedelja mi je donela i dosta radosti, jer sam konačno videla neke prijatelje posle tri meseca. Do sad smo se mogli videti samo preko video poziva ili igrati nešto online, ali sad sam sa jednima otišla u kafanu da se proveselimo, sa drugima sam se prošetala po gradu. Prvi put sam bila u centru posle tri meseca. Nedostajao mi je.

Zbog lošeg vremena i nemogućnosti da budem napolju počela sam da čitam neke knjige koje sam kupila još da imam za vreme apokalipse i otkrila sam dve, tri baš zanimljive igrice na telefonu. Takođe, gledala sam i po neku seriju na HBO-u. Svima bih rado preporučila seriju „Černobilj“, ali bih naglasila da je dosta teška i da budete spremni na to.

I naravno, ova nedelja će ostati upamćena i po tome da su se javne ličnosti redom oboljevali od korone, zbog svoje neodgovornosti, ali ovo je bila i nedelja parlamentarnih izbora gde nije bilo iznenađenja oko toga ko je pobedio, nego oko toga, da u parlamentu neće biti nikakve opozicije. Ali, to je politika, u to neću dalje ulaziti.

Svi me redom pitaju gde ću na leto? Iskreno, imam vikendicu, šta će mi neko lepše mesto za odmor. Tu nema korone. Čak smo ove godine od famoznih 100 evra kupili i bazen. Biće prava uživancija. A ni Dunav nam nije daleko, a Dunav je naše more… Biće prilike i za more, ali dogodine… Zbog otkazane apsolventske ekskurzije dobili smo vaučer od „Modene“, tako da je letovanje već na neki način uplaćeno.

 

Za tebe je svoj dnevnik otvorila: Andrea Mendrei, volonterka Tima za odnose sa zajednicom

Ostavi komentar: