Volonterski dnevnici #18

Juče me je obradovala poruka sa obaveštenjem o uplati sto evra. Odlučio sam da ih iskoristim za odmor u južnim delovima naše države.

Dnevniče Dragi,

Stigla je čestitka tetke iz Kanade. Juče me je obradovala poruka sa obaveštenjem o uplati sto evra. Odlučio sam da ih iskoristim za odmor u južnim delovima naše države. Uz vaučer za smeštaj to će biti predivnih pet dana na nekoj planini. Ovih dana sam istraživao turističke destinacije u južnim i istočnim delovima Srbije. Mogao sam da zamislim svežinu vazduha i zvuk vodopada kraj sela Topli Dol. Osim južne Srbije, naš volonterski tim je pripremio nekoliko zanimljivih destinacija za kviz FUN PARK pa ti preporučujem da ga odigraš i nađeš neki zanimljivi dragulj u Srbiji. Ko kaže da letovanje mora uvek da bude slano?

Ova nedelja je bila turbulentna za mene. Prvi put nakon „znaš već čega“ sam bio na fakultetu. Osećaj je bio jeziv. Klupe koje su izvađene iz učionica i poslagane po hodniku kako bi se obezbedila socijalna „destinacija“ u kombinaciji sa polu-mrakom i ljudima u maskama i rukavicama davali su postapokaliptičan izgled čitavoj zgradi. Nadam se da će se stanje srediti.

Ove nedelje sam se video i sa gomilom drugova i drugarica koji su se iselili iz studentskih domova. Imao sam osećaj kao da sam prvi put posle izolacije na nekom ostrvu video ljude. Definitivno nisam osoba koja uživa da razgovara sa ekranom.

Prošle nedelje je bila godišnjica od emitovanja prve epizode serije „Černobilj“, mnogo sam je se uželeo pa ću je „kako to mladi kažu“ izbindžovati.

Najslađe sam ostavio za kraj. Moja baštica je konačno dala prve plodove. Jagode koje sam rasadio tokom marta konačno su se oporavile i dale prve plodove. Jagode konačno pored boje imaju i ukus! Dragi Dnevniče ako budeš u prolazu svrati da osetiš ukus domaćeg užitka.

 

Za tebe je svoj dnevnik otvorio: Đorđe Živić, volonter Tima za odnose sa zajednicom

Ostavi komentar: