Волонтерски дневници #8

Још као дете сам чуо за термин ванредно стање. Тада ми је то звучало занимљиво. Имао сам идеју да ће то изгледати као у стриповима о супер јунацима или америчким филмовима, храбри војници који излазе на улице да сачувају грађане који су у невољи и беспомоћни да ишта учине. У најкритичнијем моменту појавиће се херој који ће све то решити, а људи би се окренули једни другима и помагали. Имао сам представу да то може бити забавно.

Ово ванредно стање није оно што сам очекивао као дете које је гледало Супермена. Једна ствар се дефинитивно показала тачно, грађани јесу у невољи и беспомоћни. Да појавио се и Један суперЧовек али о њему довољно слушате  и у вестима.

Дуг боравак у затвореном простору је почео да оставља последице по моје психичко здравље. Почео сам да осећам нервозу, укућани и ја смо постали раздражљивији. На срећу открио сам феноменално решење којим се отклања сав стрес који се накупља. Класична музика. Слушање класичне музике ми је порушило брану у мозгу на реци креативности. Имам осећај као да је инспирација поплавила сва „сува“ подручја у глави која су настала услед стреса. Поплава инспирације је учинила чудо. Толико идеја ми је дошло у главу да почињем да мислим да нећу имати времена све да их завршим током карантина. Од цртања које годинама нисам практиковао до писања и глуме.

Још једна добра ствар је то што сам почео да вежбам. Услед смањене активности почео сам да се осећам уморно и дуже спавам како би се наспавао. Последњих неколико дана откако сам почео да вежбам и то се поправља.

Ова ванредна ситуација није оно што сам очекивао као дете али ме је натерала да будем активнији у решавању проблема које имам. Осећам се боље него на почетку ове кризе али се надам да ће ускоро проћи. Недостаје ми мој Лофт капућино и друштво са којим га пијем.

 

За тебе је свој дневник отворио: Ђорђе Живић, волонтер Тима за односе са заједницом

Ostavi komentar: