Kategorija

Srbija

.

Organizovan regionalni događaj – Takmičenje u biznis idejama „Elevator pitch“

Mladi iz prekogranične regije Sandžaka, i to iz Srbije (Sjenica, Tutin, Novi Pazar) i Crne Gore (Berane, Rožaje i Bijelo Polje) imali su priliku da nakon višemesečnog programa obuka i mentorstva predstave svoje poslovne/biznis ideje u okviru regionalnog takmičenja „Elevetor pitch“.

.

Regionalni trening za mlade iz Crne Gore i Srbije

Mladi iz obije prekogranične regije, imali su priliku da se sretnu i pohađaju zajedno treći modul kursa mekih vještina koji je organizovan periodu od 13 – 16.maja. 2022.godine u Rožajama. Ovaj 4-dnevni regionalni trening je okupio oko 50 mladih iz Srbije (Novi Pazar, Sjenica, Tutin) i Crne Gore (Rožaje, Bijelo Polje, Berane).

Nove mogućnosti za mlade

Mladi koji žive u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, dobili su priliku da kroz sveobuhvatan program obuke „Sve na jednom mestu“ povećaju šanse za zaposlenje. Počev od 11.februara, pa sve do kraja juna, 25 mladih polaznika iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina pohađaće intenzivne kurseve koji obuhvataju: kurs mekih veština, kurs digitalnog marketinga i kurs preduzetništva.

.

Istraživanja u Srbiji i Crnoj Gori

Istraživanja su  sprovedena u okviru regionalnog projekta “Sve na jednom mestu – za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih”, koji ima za cilj da doprinese ekonomskom, socijalnom i teritorijalnom razvoju kroz angažovanje relevantnih aktera, ključnih za ostvarivanje boljeg pristupa društvenim i kulturnim programima namijenjenim ranjivom delu populacije mladih iz prekograničnog područja Sandžaka

.

„Sve na jednom mestu” – Info dani

U okviru projekta "Sve na jednom mestu" održani u Info dani u Beranama i Tutinu 22 i 25. decembra 2021.godine.

.

Poziv za eksperte/kinje

Poziv za 3 eksperta/kinja, koji/e će biti deo radne grupe, koja će razviti obrazovni program.

.

Obukama do zaposlenja u Srbiji

Nemaš posao? Trenutno nisi u procesu formalnog obrazovanja (srednja škola, fakultet) ili neformalnog (trening, kurs..)? Dolaziš iz Novog Pazara, Sjenice ili Tutina i imaš od 18 do 30 godina? Želiš da naučiš od digitalnom marketing i preduzetništvu i lakše i brže dođeš do zaposlenja? Zainteresovan/a si za stipendiju?   Onda je ovo prava prilika za tebe!