Kategorija

Crna Gora

.

Organizovan regionalni događaj – Takmičenje u biznis idejama „Elevator pitch“

Mladi iz prekogranične regije Sandžaka, i to iz Srbije (Sjenica, Tutin, Novi Pazar) i Crne Gore (Berane, Rožaje i Bijelo Polje) imali su priliku da nakon višemesečnog programa obuka i mentorstva predstave svoje poslovne/biznis ideje u okviru regionalnog takmičenja „Elevetor pitch“.

.

Regionalni trening za mlade iz Crne Gore i Srbije

Mladi iz obije prekogranične regije, imali su priliku da se sretnu i pohađaju zajedno treći modul kursa mekih vještina koji je organizovan periodu od 13 – 16.maja. 2022.godine u Rožajama. Ovaj 4-dnevni regionalni trening je okupio oko 50 mladih iz Srbije (Novi Pazar, Sjenica, Tutin) i Crne Gore (Rožaje, Bijelo Polje, Berane).

Model „Sve na jednom mjestu“ će doprinijeti većim šansama za zaposlenje mladih na sjeveru

Mladi sa sjevera dobili su mogućnost da kroz sveobuhvatan program obuke „Sve na jednom mjestu“ povećaju šanse za zaposlenje. Počev od 26.februara, pa sve do kraja juna, 25 polaznika iz Berana, Rožaja i Bijelog Polja će pohađati intezivne kurseve koji obuhvataju: kurs mekih vještina, kurs digitalnog marketinga i kurs preduzetništva.

.

Istraživanja u Srbiji i Crnoj Gori

Istraživanja su  sprovedena u okviru regionalnog projekta “Sve na jednom mestu – za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih”, koji ima za cilj da doprinese ekonomskom, socijalnom i teritorijalnom razvoju kroz angažovanje relevantnih aktera, ključnih za ostvarivanje boljeg pristupa društvenim i kulturnim programima namijenjenim ranjivom delu populacije mladih iz prekograničnog područja Sandžaka

.

„Sve na jednom mestu” – Info dani

U okviru projekta "Sve na jednom mestu" održani u Info dani u Beranama i Tutinu 22 i 25. decembra 2021.godine.

.

Poziv za mlade za učešće u „Sve na jednom mjestu“ programu obuka u Crnoj Gori

“Sve na jednom mjestu” je program obuke namijenjen mladim ljudima koji žele da unaprijede svoje znanje i vještine i u potrazi su za poslom. Bez obzira kojom profesijom planirate da se bavite, korišćenje savremenih digitalnih alata, preduzetničke i meke vještine su sastavni dio svakog posla, te smo u skladu sa tim i kreirali one stop shop model koji na jednom mjestu obuhvata sve što vam je potrebno kako bi brzo i lako došli do posla.